Woningbouwcorporaties

Slimme oplossingen die werken

Hertzinger is een bedrijf dat opereert in het spanningsveld tussen gemeenten, architecten, woningbouwcorporaties, VVE’s en bewoners. ‘Kan niet’ en ‘bestaat niet’, nemen wij niet voor vanzelfsprekend aan. Oog hebbende voor architectonische schoonheid, wensen en eisen van woningbouwcorporaties en de content behoeften van bewoners.

In alle gebouwen moet een infrastructuur. Een netwerk om de intercom en deurtoegangscontrole systeem te ontsluiten, een netwerk voor kabel TV, een netwerk voor internet en een netwerk om eventuele schotels aan de gevel te voorkomen.

GSO – Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangst
GSO, (Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangst), is een systeem waarbij de bewoner een aansluiting krijgt op een aantal centraal geplaatste schotelantennes.

Door het gebruik van dit GSO systeem kunnen de bewoners van bijvoorbeeld een appartementengebouw voorzien worden van een satellietaansluiting waarop een digitale satellietontvanger (settop box) kan worden aangesloten, zodat alle satelliet programma’s onafhankelijk van de overige gebruikers bekeken kunnen worden. Gebouwen waaraan reeds diverse schotels aan de balkons zijn gemonteerd behoren, met gebruik van een GSO installatie, tot het verleden. Mede door het grote aanbod van TV programma’s en multimediale diensten wordt de keuzevrijheid van de bewoners enorm vergroot en niet bepaald door derden.

Wat is GSO?
image

GSO, (Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangst), is een systeem waarbij de bewoner een aansluiting krijgt op een aantal centraal geplaatste schotelantennes. Door het gebruik van dit GSO systeem kunnen de bewoners van bijvoorbeeld een appartementengebouw voorzien worden van een satellietaansluiting waarop een digitale satellietontvanger (settop box) kan worden aangesloten, zodat alle satelliet programma’s onafhankelijk van de overige gebruikers bekeken kunnen worden. Gebouwen waaraan reeds diverse schotels aan de balkons zijn gemonteerd behoren, met gebruik van een GSO installatie, tot het verleden. Mede door het grote aanbod van TV programma’s en multimediale diensten wordt de keuzevrijheid van de bewoners enorm vergroot en niet bepaald door derden.

Soorten GSO
image

In grove lijnen zijn er drie soorten GSO installaties; een multiswitch installatie, IF distributie en het SRS systeem. Een multiswitch is een installatie waar één of meerdere schotels worden geplaatst. De schotels worden aangesloten op intelligente verdelers (multiswitch) die centraal worden geplaatst. Op deze multiswitches worden alle gebruikers aangesloten. Het voordeel van “de multiswitch” is dat alle ontvangen satellietposities transparant worden doorgegeven, dus bij programmawisselingen en dergelijke hoeft de GSO installatie niet te worden aangepast. De bewoners ontvangen alle satellietprogramma’s op dezelfde manier als met hun eigen schotel, met als uitzondering dat ze met de geboden GSO installatie vier of acht satellieten ontvangen in plaats van met de eigen schotel, één satellietpositie.

GSO netwerk
image

Afhankelijk van de grootte van het complex wordt op het GSO ontvangststation één of meerdere sterpunten ontsloten.
Vanaf een sterpunt wordt een coaxkabel aangebracht tot in de meterkast van de woning. De maximale lengte van de coaxkabel is 90 meter vanaf het sterpunt tot in de woning. Het aantal sterpunten wordt bepaald door de maximale lengte van de coaxkabel.
Doordat er door ons gebruik wordt gemaakt van één of meerdere sterpunten is het altijd een “sternetwerk”. Dit heeft als voordeel dat onderhoudswerkzaamheden eenvoudig zijn uit te voeren en de woningen gemakkelijk zijn aan- of af te sluiten.

GSO netwerk

Smaragd – Amsterdam

Omdat HERTZinger dit project heeft voorzien van 8 satellietposities mogen bewoners geen satellietschotels op het balkon plaatsen of aan de gevel monteren. De bewoners kunnen meer dan 3000 free to [...]

Hogekwartier – Amersfoort

Dit project is voorzien van 8 satelliet posities, bewoners hebben een ruim aanbod aan tv kanalen vanuit de hele wereld. Het is niet toegestaan om zelf een schotel op het balkon of gevel plaatsen.

Sint Maartendreef – Utrecht

Eind mei 2016 is HERTZinger begonnen aan een nieuw project op de Sint Maartendreef. In opdracht van Portaal Utrecht heeft HERTZinger een GSO installatie aangelegd.

Eemplein – Amersfoort

Uw woning is standaard voorzien van een multimedia aansluiting waarmee satelliet televisie, digitale televisie en internet via Hertzinger mogelijk wordt.

Bloemkorf – Zaandam

Op initiatief van Woningbouwcorporatie Parteon is uw woning voorzien van een uniek satellietsysteem voor ontvangst van meer dan 800 ongecodeerde tv- en radiokanalen.

Ingelandenflat – Weesp

Dit is een renovatie project in opdracht van Technisch Buro Klomp BV bestaande uit 128 woningen. De eigenaar is De Woningbouw. HERTZINGER heeft hier een GSO installatie aangelegd.

Keulsevaart – Weesp

Er zijn hier gemeenschappelijk te gebruiken satellietschotels op het dak van het complex geplaatst (GSO).

Meidoorn – Weesp

Het is niet toegestaan satellietschotels op het balkon te plaatsen of aan de gevel te monteren. Bewoners kunnen gebruik maken van het GSO signaal.

Start typing and press Enter to search