WiFi Internet

Heeft u een bestaand coaxnetwerk en wilt u alle chalets, bungalows of kamers voorzien van goed (WiFi) internet?

Dit is nu mogelijk met de nieuwe oplossing “internet over de coaxkabel” van Televes. In het verleden bestonden er al systemen echter, deze systemen waren relatief kostbaar en functioneerde niet in alle netwerken. Televes heeft met deze vierde generatie internet over coax de oplossing gevonden.

Het systeem werkt uitermate eenvoudig: Een Master (centrale unit) wordt in het begin van het coaxnetwerk geplaatst (daar waar het TV signaal binnenkomt) en de Slave’s (de coaxdata-modems) worden aangesloten op de R/TV einddoos in de bungalow of in de hotelkamer. De coaxdata-modem is universeel en beschikt over WiFi en over 3 LAN aansluitingen.

Het systeem kan maximaal 500/500 Mbps per master doorsturen naar één of meerdere coaxdata-modem (maximaal 256). De 500/500 Mbps wordt dan gedeeld door het aantal coaxdata-modems. Per afgaande coaxkabel kan een extra Master worden geplaatst om meer bandbreedte beschikbaar te hebben.

Via een server (Access Control Server – zie foto) zijn alle Masters en coaxdata-modems volledig via het internet te controleren en bedienbaar. Vele waarden zijn uitleesbaar zodat storingen of problemen zeer snel kunnen worden achterhaald.

Praktijk
In mei 2011 werden alle kamers in een bestaand hotel uitgevoerd met de Televes internet apparatuur. Via deze apparatuur wordt in alle kamers een volledig IP-TV systeem aangeboden. Buiten dat de kosten lager zijn dan een nieuw LAN netwerk aan te leggen, hoeven er in het hotel geen vleugels dicht voor aanleg. Komt er een kamer vrij dan wordt de coaxdata-modem gemonteerd en is direct internet acces aanwezig in de hotelkamer.

Om (WiFi) internet aan te brengen op een bungalowpark waarvan de bungalows in eigendom zijn levert vaak discussies op bij de diverse eigenaren. Een aantal bewoners heeft op dit moment geen behoefte internet en wil hierdoor ook iet mee investeren. De Televes internet over coax oplossing is hier de uitkomst! Alleen de eigenaren die wel internet willen hebben investeren in hun eigen coaxdata-modem, de overige eigenaren hoeven niets te investeren.

Meer informatie
Laat u door ons vrijblijvend informeren over alle mogelijkheden of download hier (zie bijlage) de uitgebreide documentatie van de Televes Coaxdata het coax over internet systeem. Naast alle technische details zijn hier ook voorbeeld netwerken weergegeven

Coaxdata master - internet over coax
coaxdata WiFi modem - internet over coax
Hertzinger Access Control Server - internet over coax

Internet over coax

Coaxdata

WIFI folder

WIFI techniek

Familiecamping Torentjeshoek

Op deze schitterende familiecamping gelegen in Drenthe kunnen de gasten vanaf heden gebruik maken van Wifi zoals men dat thuis gewend is. Het bestaande COAX netwerk is van een upgrade voorzien en [...]

Control ROOM 45

Een mobiele opdracht van Room 45. TV en 4G internet maar iedere week op een andere locatie. De mobiele hotelkamers staan tijdelijk op b.v. festivals en evenementen.

Start typing and press Enter to search