Draadloze verbindingen

Door gebruik te maken van speciale apparatuur is het mogelijk over korte en over lange afstanden een zeer betrouwbare en snelle data verbinding te creƫren.
Afhankelijk van de afstand worden er verschillende soorten apparatuur toegepast.

Afstand van 1 tot 1000 meter
Voor een verbinding van 1 meter tot 1000 meter passen wij de EnGenius EndStation apparatuur toe. Dit kan bijvoorbeeld een woonhuis zijn waar een goede aanvoer verbinding is (glasvezel, Ziggo of een VDSL verbinding). Op deze aansluiting wordt de bron antenne aangesloten en deze bronantenne wordt naar het tweede object gericht. Op dit tweede object (remote locatie) wordt een ontvangstantenne geplaatst en aangesloten op het internet netwerk of direct op een Access Point. OP deze manier wordt op een zeer eenvoudige en betaalbare manier een snelle verbinding gerealiseerd tot 400/400Mbps.

Het is ook mogelijk met 1 bronantenne meerdere remote antennes te ontsluiten (Point Multipoint). Dit om bijvoorbeeld meerdere Access Points op een terrein te voorzien van internetsignaal of meerdere gebouwen, of camera’s te ontsluiten op internet.

Afstand van 1 tot 10 kilometer
Wanneer er grote afstanden overbrugt moeten worden, wordt er specifieke apparatuur gebruikt waarbij relatief kleine antennes worden toegepast (38 cm) waarbij de antenne zorgt voor een optimale versterking. Deze antennes zijn voorzien van een externe radiokaart en specifiek ontwikkeld voor een Point to Point verbinding. De RX en TX kunnen volledig onafhankelijk van elkaar worden ingesteld.
Deze apparatuur wordt veelvuldig toegepast om een remote locatie, bijvoorbeeld een park, camping, kantoor, woonhuis, of jachthaven te voorzien van een snelle en stabiele internetaanvoer vanaf een aanvoer locatie (PoP). Deze aanvoerlocatie kan een GSM mast zijn, een TV toren, een hoog pand in de omgeving of zelfs een woonhuis.

Afstand vanaf 8 kilometer
Wanneer er hele grote afstanden overbrugt moeten worden, passen wij speciaal ontwikkelde apparatuur toe, in de vrije band (5GHz) of in de licentieband (3GHz of 24GHz). Deze antennes zijn groter (100 x 47 cm) waarbij twee radio’s en antennes worden gebruikt voor TX en voor RX. Doordat deze worden gesplitst is ook de doorvoersnelheid groter (tot 1.2Gbps). Deze antennes zijn voorzien van een interne radiokaart en specifiek ontwikkeld voor een Point to Point verbinding. De RX en TX kunnen volledig onafhankelijk van elkaar worden ingesteld.
Deze apparatuur wordt veelvuldig toegepast om een remote locatie, bijvoorbeeld een park, camping, kantoor, woonhuis, of jachthaven te voorzien, waarbij een mast of goede constructie aanwezig. Deze aanvoerlocatie kan een GSM mast zijn, een TV toren of een hoog pand.

Wilt u graag draadloos glasvezel op uw locatie? Neem contact met ons op.

    Start typing and press Enter to search