WiFi en TV project Vakantiepark de Mast

Om echt te ontspannen, plezier te maken en te genieten van de pure natuur gaat u naar Vakantiemark Mast, midden op Terschelling. Met een brasserie op het park, skelters voor de kids een grote speeltuin is de Mast van alle gemakken voorzien. Vanaf het seizoen van 2021 komt het gemak van WiFi zoals thuis en Digitale TV in de accommodatie hierbij.

Internet over coax

Om aan de wensen van de Mast te voldoen hebben wij eerst het bestaande coaxnetwerk moeten renoveren. Iedere CAI kast is hierom nagelopen en alle connectoren, taps, koppelingen, etc. zijn vervangen.

Met het netwerk eenmaal gereed hebben wij een TV head-end geplaatst welke het signaal van de Televes schotel omzet naar digitaal TV signaal. Dit wordt vervolgens gedistribueerd over het bestaande en reeds gerenoveerde coaxnetwerk.

Wat ook over het bestaande coaxnetwerk gaat is het internet. Vanaf de aanvoerlijn van Ziggo, welke naast het Head-end binnenkomt, wordt het internetnet signaal via een Televes Master omgezet zodat het geschikt is om over de coax naar de accommodaties te gaan. In de accommodatie wordt het binnekomende signaal gesplits, zodat er een onderscheid is tussen het TV signaal en het internet signaal. Vervolgens is er een Televes Coaxdata modem aangesloten welke WiFi zoals thuis in de accommodatie realiseert.

Operationeel internet beheer

Tot slot maakt Vakantiepark de Mast gebruik van Operationeel internet beheer. Via een managent router creëren wij inzicht in het internetverbruik van het park. Niet alleen is hier te zien hoeveel gebruikers er actief zijn geweest in een bepaalde periode er is ook te zien hoeveel internet er daadwerkelijk is verbruikt en (met gebruik van Coaxdata modems) waar dit is verbruikt. Tevens creëert deze server de mogelijkheid om internet te leveren via tickets. Gasten kunnen met dit ticket inloggen op het WiFi netwerk. Het is dan aan de parkeigenaar of hij deze tickets tegen betaling uitgeeft en hoe hoog deze betaling dan is.

Onze monteurs hebben dit project met een lach van oor tot oor geïnstalleerd en wij hopen dan ook dat de gasten van Vakantiepark de Mast net zo’n grote lach hebben bij het kijken van TV, het streamen van hun favoriete serie of het videobellen met het thuisfront.

Projectnaam:

Vakantiepark de Mast

Diensten:

  • Internet over coax
  • WiFi zoals thuis
  • DTV
Related Projects

Start typing and press Enter to search

Smart TV by HertzingerWiFi op camping 't Woutershok