WiFi  project Camping ’t Woutershok

Verscholen achter een robuuste bomenhaag aan de rand van het nationaal Park Duinen van Texel ligt camping ’t Woutershok. Met de duinen binnen handbereik en alle gemakken van Den Burg op fietsafstand gaat u naar camping ’t Woutershok voor de natuur en de vrijheid. Zonder eetcafé of bowling is het puur Texels genieten.

Met de uitbreiding van het terrein heeft ’t Woutershok ons gevraagd om mee te denken in een oplossing om het huidige WiFi netwerk te verbeteren en de luxe ingerichte tenten welke worden bij geplaatst op het nieuwe terrein te voorzien van WiFi zoals thuis.

Bij de binnenkomende glasvezellijn is een Televes Master geplaatst welke het aanvoer signaal zowel doorzet over de nieuwe glasvezel als omzet naar RF om internet over het huidige coaxnetwerk van ’t Woutershok te realiseren.

Het huidige terrein heeft een verouderd coaxnetwerk liggen welke eerst gerenoveerd moest worden voordat dit geschikt was om aan de huidige vraag van internet te voldoen. Vervolgens zijn er op dit terrein meerdere WiFi Access Points van EnGenius geplaats. Deze nieuwe WiFi Access Points zijn voorzien van 6 OMNI antennes welke ondersteund worden door beam technologie waarbij een gebruiker wordt ‘gevolgd’ en zodoende niet alleen naarst het Access Point maar ook in de voortent of midden op het terrein gebruik kunnen maken van snel WiFi internet.

Bij de bestaande luxe tenten en de luxe tenten op het nieuwe terrein is er voor gekozen WiFi zoals thuis te realiseren door gebruik te maken van de Televes Coaxdata modems. Vanuit de centrale kast welke signaal krijgt door de nieuwe glasvezelkabel zijn de tenten voorzien van een coaxaansluiting. Door hier de Televes Coaxdata modems op aan te sluiten merken de gasten geen verschil met het internet wat zij thuis hebben.

Om alles tot een geheel te brengen maakt ’t Woutershok gebruik van ons Operationeel internet beheer. Via een managent router creëren wij inzicht in het internetverbruik van de camping. Niet alleen is hier te zien hoeveel gebruikers er actief zijn geweest in een bepaalde periode er is ook te zien hoeveel internet er daadwerkelijk is verbruikt en (met gebruik van Coaxdata modems) waar dit is verbruikt. Tevens creëert deze server de mogelijkheid om internet te leveren via tickets. Gasten kunnen met dit ticket inloggen op het WiFi netwerk. Het is dan aan de camping eigenaar of hij deze tickets tegen betaling uitgeeft en hoe hoog deze betaling dan is.

Wij zijn ontzettend blij met hoe de samenwerking tussen ’t Woutershok en Hertzinger is verlopen. Met mooie technische uitdagingen (zoals masters in lantarenpalen) wensen wij ’t Woutershok een internet ontzorgd seizoen toe waar zij zich echt kunnen richten op de natuur en vrijheid van hun camping.

Projectnaam:

Camping ’t Woutershok

Diensten:

  • Internet
  • WiFi zoals thuis
Related Projects

Start typing and press Enter to search

WiFi en TV op vakantiepark de MastWiFi zoals thuis Havenresort Terherne