WIE ZIJN WIJ

De Willy Wortels van de TV en WiFi markt

Op 3 oktober 1986 heb ik het bedrijf opgericht om destijds draaibare schotelantennes te verkopen en te installeren voor huishoudens die verstoken waren van kabel TV en meer wilde ontvangen van alleen Nederland 1 en Nederland 2. Toen RTL Veronique (nu RTL-4) werd opgestart en via satelliet ontvangen kon worden werd satellietontvangst een serieuze markt in Nederland.

Door de jaren heen werden er steeds meer producten uit het buitenland geïmporteerd, waaronder SPAUN, TELEVES, IKUSI, PCT en werden er meer medewerkers aangenomen, ons bedrijf verschoof naar het uitvoeren van professionele installaties voor campings, hotels en gestapelde (huur-)woningen. Sinds 1998 werd de behoefte van woningbouwcorporaties steeds groter om een alternatief te verzinnen om schotels aan de gevel te voorkomen. Samen met een markpartij en ASTRA hebben we in 2000 het Satellietplatform opgericht. Een van de doelstellingen was om het GSO principe (Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangst) te promoten.

Vanaf dat moment hebben wij ons meer en meer toegespitst op GSO installaties met bijbehorende netwerken en diensten. Vanaf 2004 hebben wij de status kabelexploitant en regelden TV signalen en distributie voor nagenoeg alle glasvezelnetwerken in Nederland (deze activiteit hebben we per 1 september 2009 overgedragen aan Reggefiber/KPN).

Doordat er in de woningbouwprojecten veelvuldig Multimedianetwerken werden (en nog steeds worden) toegepast werd de behoefte voor IP gerelateerde producten steeds groter. Een intercomsysteem (deur video) laten functioneren op IP waardoor het mogelijk hetzelfde Multimedianetwerk te gebruiken is inmiddels werkelijkheid geworden en zijn er in 2 jaar meer dan 2500 woningen voorzien van een IP intercom “over” het GSO netwerk.

TV en internet komen steeds dichter bij elkaar. Toch is een TV dienst, bijvoorbeeld IP-TV, iets heel anders dan een data-dienst. Wij hebben de medewerkers die beide technieken snappen en kunnen samenbrengen waarmee een uiterst stabiel en betrouwbare TV en internetplatform kan worden gegarandeerd.

WiFi internet is niet meer weg te denken in de recreatiebranche. Wij hebben de technieken en kennis in huis om internet over de bestaande coaxkabels te distribueren. Met deze technieken hebben we een aanbesteding gewonnen van de COA waarmee een groot deel van alle AZC’s wordt voorzien van WiFi in de bewonersverblijven.

Bij nieuw aan te leggen netwerken in hotels of op parken adviseren wij veelvuldig om hier glasvezel aan te brengen. Doordat er nieuwe glasvezeltechnieken beschikbaar zijn volgens het G-PON technologie is de prijs van een volledig operationeel glasvezelnetwerk voordeliger dan een coaxnetwerk.

Als wij er niet achterstaan dan leveren wij het niet.

Pieter Hertzinger