Distributie netwerken

Coaxnetwerk
Een coaxnetwerk is een veel voorkomend netwerk waarover in het algemeen TV signalen worden gedistribueerd. Echter tegenwoordig kunnen we ook 1Gbps aan internetsnelheid halen over een coaxkabel (link coaxdata). Een coaxnetwerk is eenvoudig aan te leggen en relatief voordelig. Bij nieuwe aanleg worden de stamverdelingen (de hoofdverdelingen) in glasvezel uitgevoerd en het laatste gedeelte (vanaf de sterpunten) in coax. Wanneer er een bestaand coaxnetwerk is, kan deze eenvoudig worden opgewaardeerd zodat dit coaxnetwerk geschikt is voor digitale TV, voor internet distributie naar de eindpunten (voor bijvoorbeeld WiFi Access) en dus ook voor IPTV.

UTP netwerk
Met name in kantoorgebouwen maar ook vaak in hotels is alleen een UTP netwerk beschikbaar. Dit UTP netwerk is uitermate geschikt voor datatransport en kan hierdoor gebruikt worden voor internet en ook voor IPTV oplossingen. Wanneer er reguliere digitale TV verlangt wordt kan ook het UTP netwerk worden gebruikt voor distributie van “gewone digitale TV”. Via speciale apparatuur wordt het reguliere TV signaal gereed gemaakt voor transport over UTP. Op de kijkpunten wordt een speciaal aansluitsnoer gebruikt om deze signalen weer gereed te maken voor het TV toestel. Dit systeem is regelmatig toegepast in kantoorgebouwen (onder andere diverse Rabobanken) maar ook in hotels (Hotelschool The Hague).

Glasvezvelnetwerk
De meest moderne variant is een glasvezelnetwerk. Wanneer er een nieuw netwerk aangebracht moet worden, bijvoorbeeld bij nieuwbouw, kan het interessant zijn om een glasvezelnetwerk aan te brengen, niet alleen op grote terreinen maar ook in kantoorpanden of hotels. Elke aansluiting krijgt een glasvezelmodem waarop diverse aansluitingen beschikbaar komen, reguliere digitale TV, eventueel IPTV, internet, WiFi, telefonie, data enzovoorts.

Draadloos netwerk (WiFi)
Via WiFi Access Points wordt er een draadloos netwerk aangebracht. De Access Points zelf moeten nog wel aangesloten worden op een netwerk voor aanvoer van het internet.
Draadloze netwerken worden over het algemeen gebruikt voor WiFi Access en ingezet om de laatste meters te overbruggen naar de gebruiker.

Coax
image

Coaxnetwerken zijn nog steeds actueel! Met de huidige technieken zijn internetsnelheden van 1Gbps mogelijk. Dus geschikt voor internet over coax en voor IPTV systemen. Nagenoeg elk netwerk is te renoveren.

Fiber
image

Het meest moderne netwerk, een glasvezelnetwerk. Zeer geschikt voor inpandig maar ook op een park. Wij passen GPON technologie toe wat nagenoeg de zelfde prijs heeft als een nieuw coaxnetwerk.

UTP
image

Een UTP netwerk is het meest toegepaste kantoornetwerk. Zeer geschikt voor transport van data. Sinds kort is het ook mogelijk het UTP netwerk te gebruiken voor reguliere TV signalen.

WiFi
image

Is er geen bekabeling mogelijk dan is WiFi de oplossing. Krachtige en betrouwbare verbindingen zorgen ervoor dat er hoge snelheden worden gerealiseerd.

page 1 of 3

Start typing and press Enter to search