GSO – Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangst

GSO specialist en kabelexploitant

Hertzinger is een bedrijf dat opereert in het spanningsveld tussen gemeenten, architecten, woningbouwcorporaties, VVE’s en bewoners. ‘Kan niet’ en ‘bestaat niet’, niet voor vanzelfsprekend aanneemt. Oog hebbende voor architectonische schoonheid, wensen en eisen van woningbouwcorporaties en de content behoeften van bewoners. Inmiddels hebben wij ruim tien jaar ervaring binnen dit kader en hebben wij met succes vele GSO projecten gerealiseerd.

Wat is GSO?
image

GSO, (Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangst), is een systeem waarbij de bewoner een aansluiting krijgt op een aantal centraal geplaatste schotelantennes. Door het gebruik van dit GSO systeem kunnen de bewoners van bijvoorbeeld een appartementengebouw voorzien worden van een satellietaansluiting waarop een digitale satellietontvanger (settop box) kan worden aangesloten, zodat alle satelliet programma’s onafhankelijk van de overige gebruikers bekeken kunnen worden. Gebouwen waaraan reeds diverse schotels aan de balkons zijn gemonteerd behoren, met gebruik van een GSO installatie, tot het verleden. Mede door het grote aanbod van TV programma’s en multimediale diensten wordt de keuzevrijheid van de bewoners enorm vergroot en niet bepaald door derden.

Soorten GSO
image

In grove lijnen zijn er drie soorten GSO installaties; een multiswitch installatie, IF distributie en het SRS systeem. Een multiswitch is een installatie waar één of meerdere schotels worden geplaatst. De schotels worden aangesloten op intelligente verdelers (multiswitch) die centraal worden geplaatst. Op deze multiswitches worden alle gebruikers aangesloten. Het voordeel van “de multiswitch” is dat alle ontvangen satellietposities transparant worden doorgegeven, dus bij programmawisselingen en dergelijke hoeft de GSO installatie niet te worden aangepast. De bewoners ontvangen alle satellietprogramma’s op dezelfde manier als met hun eigen schotel, met als uitzondering dat ze met de geboden GSO installatie vier of acht satellieten ontvangen in plaats van met de eigen schotel, één satellietpositie. Lees meer

GSO netwerk
image

Afhankelijk van de grootte van het complex wordt op het GSO ontvangststation één of meerdere sterpunten ontsloten.
Vanaf een sterpunt wordt een coaxkabel aangebracht tot in de meterkast van de woning. De maximale lengte van de coaxkabel is 90 meter vanaf het sterpunt tot in de woning. Het aantal sterpunten wordt bepaald door de maximale lengte van de coaxkabel.
Doordat er door ons gebruik wordt gemaakt van één of meerdere sterpunten is het altijd een “sternetwerk”. Dit heeft als voordeel dat onderhoudswerkzaamheden eenvoudig zijn uit te voeren en de woningen gemakkelijk zijn aan- of af te sluiten.

GSO netwerk

Lees meer over GSO

GSO
 • Smaragd Amsterdam GSO
 • Hogekwartier Amersfoort Wifi Internet tv GSO
 • GSO Eemplein Amersfoort
 • Klokkengietersstraat GSO Venlo
 • GSO Thijssestraat Oudemansstraat
 • GSO Bloemkorf Zaandam
 • GSO Ingelandenflat Weesp
 • GSO Keulsevaart Weesp
 • GSO Meidoorn Weesp
 • GSO Linaeusstraat Poelenburg Zaandam
 • ASTRA logo GSO