IPTV techniek

TV via het Internet Protocol (IP), hierdoor zijn de verschillende TV zenders via een datanetwerk of zelfs via een WiFi netwerk te versturen. IPTV vergt wel veel bandbreedte en een stabiel netwerk. Doordat er in kantoren en ook vaak in hotels een UTP netwerk aanwezig is, kan IPTV heel eenvoudig worden toegevoegd zodat op alle gewenste plekken (kamers of werkplekken) IPTV beschikbaar is. Op de kijkplek moet IPTV wel weer worden omgezet om het op een ‘normale’ TV te kunnen bekijken. Dit kan via een externe IPTV tuner (IPTV Settop box) of een TV waar deze is ingebouwd (Connected TV). Ook is er software nodig (Device manager of Middleware) welke ervoor zorgt dat de IPTV Settop box of Connected TV de verschillende IP streams begrijpt. IPTV is onder te verdelen in drie gradaties:

  • Standaard IPTV: Via een STB software tool welke in het IP-TV ontvangststation wordt geactiveerd. Hiermee herkennen IP-TV settop boxen de IP stream en zijn de diverse TV zenders te ontvangen. Ook de Samsung en LG Connected TV toestellen (deze hebben een ingebouwde IP settop box ) zullen deze stream begrijpen en als TV zenders doorgeven. Dit systeem is niet interactief maar is eenvoudig in te stellen en behoeft geen wekelijks of maandelijks onderhoud (gegevens wijzigen).
  • Interactieve IPTV: Via het toepassen van speciale middleware. Wij leveren Arantia (Televes) middleware wat ervoor zorgt  dat er interactief gecommuniceerd wordt met alle kijkpunten (IP settop box of connected TV). Afhankelijk van de keuze van de verschillende opties moet dit systeem dagelijks, wekelijks of maandelijks door u worden voorzien van nieuwe informatie (bijvoorbeeld menu van het restaurant).
  • TV voor mobiele devices: Wanneer er een OTT server wordt ingezet (Over The Top TV) dan is het mogelijk in het IP netwerk diverse TV zenders aan te bieden welke op een smartphone of tablet kunnen worden bekeken. Een zeer gebruiksvriendelijk systeem waarbij als bron een aantal zenders worden geselecteerd en via een standaard browser bekeken kunnen worden

Hardware
Er zijn vele IPTV systemen maar geen enkel systeem is zo doordacht en gebruiksvriendelijk als het Ikusi Flow IPTV systeem. De ontwikkeling van dit Ikusi Flow systeem heeft jaren in beslag genomen en niet zonder succes. Het meest universele TV ontvangstsysteem van dit moment. Alle modules zijn volledig universeel.

  • Ingang Satelliet en/of Kabel TV en/of Digitenne (zonder hardware te wisselen).
  • Uitgang standaard IP
  • Uitgang Digitaal DVB-C en/of DVB-T (zonder hardware te wisselen).
  • Encoder, voor het toevoegen van een eigen informatie- en/of videokanaal (MPEG2 en/of MPGE4)
  • Decoder module om gecodeerde zenders vrij te schakelen.
  • Benaderbaar via internet, LAN of ingebouwde WiFi.
image

Via de Ikusi device manager software upgrade kunnen alle bestaande TV toestellen en IPTV settop boxen worden aangestuurd. Een zeer modern TV systeem met een eenvoudige bediening. Ondanks zijn eenvoud zijn er groepen aan te maken zen individuele TV toestellen aan te sturen.

image

De manier waarop gasten TV kijken is veranderd en gasten kijken graag hun eigen content. De mogelijkheid tot casten wordt daardoor inmiddels als normaal beschouwd. Benieuwd naar de eerste professionele TV onafhankelijke cast oplossing in nederland?

image

OTT – Over the Top TV, is een IPTV techniek waarbij alle TV zenders ontvangen worden op mobiele device’s (mobiele telefoon, tablet of IPTV STB). Dit systeem is uitermate geschikt waar gasten alleen gebruik kunnen maken van een WiFi netwerk.

image

Welk netwerk moet gebruikt worden voor IPTV? Het meest gebruikelijk is een UTP netwerk maar dit kan ook een coaxnetwerk(!) zijn of een glasvezelnetwerk. Tevens is een combinatie mogelijk van verschillende netwerken.

Meer informatie 

Brochure

Ikusi FLOW

Lees meer

TV zenders

Start typing and press Enter to search