Digitale TV
Doordat wij gebruik maken van professionele Televes apparatuur is het toepassen van digitaal TV ontvangststation zeer bedrijfszeker. Daarnaast zijn alle beschikbare bronden (aanvoer van de zenders) tegenwoordig al digitaal. De centrale apparatuur zorgt ervoor dat er verschillende zendes van de bronnen worden geselecteerd en hier wordt een nieuwe playout van gemaakt. Zenders welke gecodeerd zijn worden door de apparatuur in combinatie met een kaart gedecodeerd. Samen met u bepalen wij welke zenders in de playout komen te staan.
Aanvoer van TV zenders
Om de verschillende TV zenders met een Televes TV ontvangststation (de centraal geplaatste apparatuur) te ontvangen zijn verschillende bronnen beschikbaar:
- via satelliet (in DVB-S en DVB-S2),
- via Digitenne (in DVB-T),
- via kabel TV onder andere Ziggo (in DVB-C of als IP stream)
- via glasvezel (in DVB-C)
Er kan ook een mix worden gemaakt waarbij verschillende bronnen worden gebruikt om zodoende voor u het meest interessante en zenderpakket samen te stellen. Voor deze aanvoer wordt een collectief zakelijk abonnement afgesloten met de verschillende partijen (aanvoer) zodat u er zeker van bent dat alle zenders op een legale manier worden afgenomen.

Distributie
Samen met u zoeken wij naar de beste distributie methode. De zenders kunnen in ‘normale’ digitale techniek worden doorgestuurd in:
- DVB-C (QAM modulatie)
- DVB-T (COFDM modulatie)
- IP-TV techniek (internet stream)
De meest voorkomende distributietechniek in Nederland is DVB-C. Nagenoeg alle moderne TV toestellen beschikken over een ingebouwde DVB-C tuner waarmee alle zenders zonder tussenkomst van een settop box bekeken kunnen worden. Het voordeel van DVB-C modulatie is het grote aantal TV zenders welke per module kunnen worden doorgegeven. Het nadeel is dat het (bestaande) coaxnetwerk goed en goed ingeregeld moet zijn.
DVB-T modulatie wordt veel in het buitenland toegepast doordat hier veel “Digitenne” zenders beschikbaar zijn. Ook hier zijn de meeste moderne TV toestellen voorzien van een ingebouwde DVB-T tuner. Het voordeel van DVB-T modulatie is dat er geen hoge eisten worden gesteld aan het (bestaande) coaxnetwerk. Een nadeel is dat er minder zenders per module kunnen worden doorgestuurd.
IP-TV wordt veelvuldig toegepast in hotels en bij bedrijven waar een UTP netwerk aanwezig is of waar interactieve TV gewenst wordt.


Netwerk
Ook zijn alle TV distributie technieken te gebruiken voor alle netwerken. Vanzelfsprekend is de ‘normale’ digitale TV over een coaxnetwerk of glasvezelnetwerk maar wij kunnen deze ‘normale’ digitale TV zenders ook distribueren over een (bestaand) UTP netwerk. Dit zelfde geldt voor IP-TV; deze zenders worden normaliter allen over een UTP netwerk of glasvezelnetwerk gedistribueerd maar wij kunnen IP-TV zenders ook over een (bestaand) coaxnetwerk distribueren.

Meer informatie

Er is een enorme keuze uit vele TV en Radio zenders welke doorgegeven kunnen worden. Diverse pakketten Nederlandse zenders aangevult met buitenlandse zenders, zenders die uw gasten wensen. Er is altijd een zender-pakket beschikbaar wat u het beste past.

Welk netwerk moet gebruikt worden voor TV? Is er al een netwerk of moet er een nieuw netwerk worden aangebracht.
Een coaxnetwerk, een UTP netwerk of toch een modern glasvezelnetwerk?

Een IPTV systeem is een TV systeem op basis van Internet Protocol (IP). Vaak toegepast in hotels en kantoorgebouwen waarbij de TV signalen op de bestaande data-infra wordt ingekoppeld. Een standaard IPTV systeem zoals ‘ digitale TV’ of een interactief IPTV systeem?