Consumenten TV’s zakelijk gebruiken? Niet doen!

Privacy en gemak: Hotel-TV’s versus consumenten-TV’s

Hertzinger is als system Integrator onder andere actief binnen de recreatie en hospitality branche en installeert en onderhoudt televisie-, data- en internet netwerken bij campings, hotels en vakantieparken door heel Europa. Bij opdrachten waar ook televisies geleverd worden, is de verleiding groot om het aanbod te vergelijken met consumenten televisies die via de detailhandel te koop zijn. “Niet doen!”, zegt Pieter Hertzinger. En hij legt uit waarom.

Privacybescherming met Hotel-TV’s

“Het belangrijkste argument is misschien wel die van de privacy. Het komt geregeld voor dat een hotelgast een Smart App als Netflix opent en met zijn eigen credentials inlogt, zijn favoriete serie bekijkt en na afloop vergeet uit te loggen. Een volgende gast kan via zijn abonnement kijken, settings veranderen en zelfs andere persoonlijke gegevens achterhalen en misbruiken. Formeel gezien is het hotel of park hiervoor aansprakelijk. Met een Hotel-TV voorkom je dit. Hotel-TV’s zijn namelijk te koppelen aan een Property Management System. Zodra een gast is uitgecheckt worden alle settings weer naar de basis teruggezet.”

Gepersonaliseerde TV-omgeving voor hotels en parken

“Bij hotels of parken brengen we indien gewenst een gepersonaliseerde informatieschil aan binnen de televisie omgeving. Elke televisie heeft dan een gepersonaliseerd welkomstscherm, met allerhande informatie van het hotel of park en activiteiten in de omgeving. Zoals vroeger een informatie brochure, maar dan nu online. Eventuele aanpassingen worden op eenvoudige wijze centraal doorgevoerd en zijn vervolgens in iedere kamer of huisje zichtbaar. Denk aan openingstijden van het restaurant of nieuwe seizoengerechten op het menu. En ook eventuele zenderwijzigingen kunnen centraal worden doorgevoerd, in plaats van dat in elke televisietoestel apart te moeten doen. Dat scheelt een boel tijd en dus kosten.”

AVG-compatibele contentstreaming

“Via deze schil kan het hotel of park optioneel ook de mogelijkheid aanbieden waarmee de gast zijn eigen content vanaf zijn mobiele device kan streamen (casten) naar het televisietoestel, zoals Netflix en HBO. Gasten loggen met hun eigen account in en kijken hun favoriete serie. Doordat er niet in het televisietoestel zelf wordt ingelogd, maar met een eigen device, voldoet dit aan de AVG-normen. Bij veel consumenten-TV’s kan de klant zelf Apps installeren en hierop inloggen, wat juist niet volgens de AVG-normen is.”

“Vroeger was het prijsverschil tussen consumenten-TV’s en Hotel-TV’s best aanzienlijk, maar tegenwoordig al lang niet meer en zijn prijsverschillen vrijwel verwaarloosbaar. Prijs is dus geen argument meer om consumenten-TV’s in hotelkamers te plaatsen. Maar weet je”, zegt Pieter tot slot, “er zit nog wel een verschil in garantie tussen Hotel-TV’s en consumenten-TV’s. Voor de consument is dat standaard 2 jaar en bij hoteltelevisies is dat 3 jaar.”

Meer weten over wat Hertzinger voor uw organisatie kan betekenen? Maak vrijblijvend een (online) afspraak via 033-4610337 of info@hertzinger.nl.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Hertzinger service